3. октобар 2012.

"Živeti slobodno" Nik Vujičić

Živeti bez udova za mnoge bi značilo i živeti bez nade. Ali ne i za njega. Doduše,priznaje da mu život često nije delovao obećavajuće ali on je napravio izbor.
Izabrao je svetlost.

"Život je priča koju sami pišete."
"Moj život najbolje potvrđuje da postoje samo one granice koje čovek sam sebi nameće."

Nik Vujičić, evangelista i motivacioni govornik svetskog glasa, prošlog meseca bio je gost (a može se reći i dobrodošli sunarodnik imajući u vidu njegovo srpsko poreklo) naše prestonice. Tom prilikom održao je više govora na temu ohrabrenja,nade i slobodnog života i podsetio nas na nemerljivu vrednost razumevanja, tolerancije i plemenitosti. Na ideju vodilju svoje prve knjige.
Organizovana u vidu dvanaest poglavlja i završena rečima zahvalnosti Bogu, ljudima i čitaocima, knjiga "Živeti slobodno" ponudila nam je prozor u svet u kome postoje mnoge priče slične našim,ali i teže i gorčije stvarnosti. Ali svima njima zajednička je nepokolebljiva strast za životom, prihvatanje sudbinskih blagoslova i verovanje da je život bez ograničenja - zaista moguć. Naš pisac,najbolji je pokazatelj.

"Božja ljubav prema nama nije ničim uslovljena. On vas ne voli zbog toga što... On vas voli uvek."
"Bacite seme! Savladajte oluju! Sačekajte žetvu!"

Rođen sa retkim tetra-Amelia sindromom, Nik se susreo sa teškom, neizvesnom i obeshrabrujućom borbom za svoje mesto u svetu zdravih, telesno neuskraćenih ljudi. Kroz knjigu pred nama,on nas vodi svojim krivudavim putem emotivnog oporavka i prevazilaženja mladalačke nesigurnosti, osećaja bespomoćnosti i okrutnog vršnjačkog etiketiranja. Sa čvrstom verom u Boga i u ideju da smo svi mi deca Božija vredna Njegove ljubavi kao i uz snagu koju crpi iz svog porodičnog ognjišta, Nik Vujičić postaje propovednik saosećanja, empatije i istinske i nepomućene,unutrašnje radosti.

"Kad vam se čini da vas srećni trenuci zaobilaze,stvorite sami takav trenutak."

Putujući po svetu i šireći svoju misiju, osniva dve neprofitne organizacije ( http://www.lifewithoutlimbs.org/  i http://www.attitudeisaltitude.com/ ) sa ciljem da pomoć i reči utehe svima budu dostupne i bliske. Epizode njegovih susreta sa ljudima sveta i istinama koje od njih saznaje, predočava nam u knjizi nastojeći da nam približi pouku da su ljudske patnje svuda iste i da smo sličniji i povezaniji nego što mislimo da to jesmo. Međutim, navodeći autore i izvore koji su i njega samog inspirisali da krene putem svog životnog poziva, Nik se ograđuje od ideje da treba i može biti naš duhovni vođa ili guru. Jedini istinski vođa kome svi služimo jeste Bog, napominje Nik dajući nam česta i mnogobrojna citiranja iz Jevanđelja.
Njegovu novu knjigu "Nezaustavljiv" sa nestrpljenjem očekujemo. Imaćete prilike da čitate o njoj i na ovom blogu jer istina je da životne priče i energija poput Nikove, bivaju napajane sa izvora koji nikada neće presahnuti.
Najbolje od Nika Vujičića - tek sledi.

"Želim da vam zahvalim na podršci i širenju poruka nade koje ćete preneti svojim prijateljima i članovima porodice. Mnogo vam hvala!"

Нема коментара:

Постави коментар