11. јун 2010.

"Most preko večnosti" Ričard Bah

Ričard Bah nam donosi uzbudljivu i dirljivu sagu koja bi trebalo da u svima nama vaskrsne veru u romantičnu i sudbinsku ljubav. U epicentru je smešten put ka emotivnom sazrevanju muškarca koji je u svom životu prošao kroz sve blagodeti i nedaće materijalnog, površnog i trivijalnog sveta osim one najbitnije – nepomućene lepote prave ljubavi.
″Most preko večnosti″ donosi dašak romantike u turobnom jesenjem danu i poput ogledala nade vodi ka sveznajućoj i blagonaklonoj, Uzvišenoj mudrosti. Staza koju su Lesli i Ričard prešli u cilju pronalaženja i savladavanja lekcije o potpunoj, predanoj i apsolutnoj ljubavi, pružila im je neophodno saznanje o suštini života i smislu čovekovog postojanja na Zemlji. Problemi i prepreke, samo su iskušenja i neizostavni deo sazrevanja naše svesti do višeg nivoa razumevanja i bitisanja. U trenutku kada dosegnemo oltar saznanja i postanemo nosioci iskonske istine, postajemo spremni da se suočimo sa svim strahovima i sumnjama i umećem ljubavi, prenesemo lepotu svojih saznanja nekim novim potomcima istih nas.
Možda smo sada spremni za neka nova iskustva koja uključuju vantelesno a isključuju racionalnu svest o mogućem?Možda smo sada dosegli taj nivo saznanja sa koga možemo da se popnemo stepenicu više i da osetimo progres, jače nego ikada pre? I zar nije prava istina ona istina u koju verujemo i ako je tako, nije li suvišno svako postavljanje pitanja o mogućoj istini koja se kosi sa našim sopstvenim poimanjem istinitog?
Poput Zemlje i Vaseljene i vreme se beskonačno kreće u prostoru pa su stoga naši sadašnji životi, već proživljene stvarnosti nekih prošlih života a njihovi akteri smo ti isti mi, samo sada bogatiji za vanvremensko iskustvo koje odoleva zaboravu, nepravdi i neistini, lažnom sjaju onog što mislimo da imamo.
Iskustvo ljubavi.

4 коментара:

  1. Divna knjiga :) Zabelezila sam mnostvo recenica iz ove knjige na papir,kao mali podsetnik nekih vaznih zivotnih istina.

    ОдговориИзбриши
  2. Da,bas je divna i pozitivna :),to je inace prva knjiga koju sam procitala od njega ali nameravam da se uskoro upoznam sa jos nekom.. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ako neko zna gde moze da se nabavi knjiga?

    ОдговориИзбриши
  4. Milane, mislim da Vam je najbolja sansa da knjigu potrazite na nekim mini sajmovima knjiga kakvi se npr. organizuju u Domu sindikata ili u pop up knjizarama kojih ce biti i ovog leta.

    ОдговориИзбриши