11. јун 2010.

"Dnevnik jednog čarobnjaka" Paulo Koeljo

Priča govori o putovanju, odnosno hodočašću Koelja u Santjago de Kampostelu i otkriva suštinu Koeljove humane filozofije. Na putu progresa neophodno je uzdati se u učenje, samodisciplinu i veštinu razumevanja.
Pisca na putu do Katedrale Svetog Jakova vodi njegov duhovni učitelj Petrus, učitelj reda Templara koji na Koelja prenosi znanja i veštine stečene vežbama RAM-a. Kroz ove vezbe, Koeljo uči o mudrosti, o Dobrim bitkama koje se vode u životu i njihovim načelima, o borbi za svoje snove, o izborima, smrti i neprijateljima. Kada na putu za Santjago ostaje bez vođstva svog učitelja, prinuđen je da se osloni na vlastita iskustva i stečena saznanja kako bi uspeo da svoj Čudesan put za Santjago privede kraju i spozna tajnu svoga Mača.
Sa mnogo filozofskih, religijskih ali i nadreligijskih elemenata, Koeljo nas vodi kroz neobičnu i fascinantnu moć nadistine i meditacije, duhovnosti i moći čuda. Na svakom čitaocu ostaje da, shodno svojim načelima i uverenjima, razume i pronađe istinu u priči o čudesnom putu za Santjago.
Snaga je u nama, ali i oko nas, samo je neophodno spoznati je i verovati u ispravnost njene uloge u našim svakodnevnim bitkama.
Subjektivni doživljaj je odraz naših verovanja, preispitivanja i intuicije i stoga je Čudesan put za Santjago traganje za istinom do koje je moguće ili pak, nemoguće stići.
Odluka je samo na nama.
Jer put za Santjago je put običnih ljudi.

Нема коментара:

Постави коментар